Gift Card
 • Facebook
 • Insta

Massage

Idrottsmassage för dig i ex. Mölndal & Mölnlycke

Välkommen på idrottsmassage. Vad är idrottsmassage ställer man sej frågande… Det är en djupgående massage där olika tekniker vävs in för att öka blodcirkulationen och en läkande process kan påbörjas. Om du har ont i din nacke kan det bero på olika faktorer det kan komma i från en skada, dysfunktion i höften vilket kan leda till snedbelastning och kan orsaka spänning i nacke och axlar.

När du som ex. befinner dig i Mölndal, Mölnlycke eller Kungsbacka kommer hit första gången går vi igenom vad vi kan hjälpa just dej med.

Hälsa är en viktig ingrediens i livet och massage ihop med någon form av träning motverkar stress och ökar välbefinnandet. Om du är ny kund är du välkommen 5 minuter innan utsatt tid så går vi igenom vad jag kan hjälpa just dig med!

 • Klassisk massage
 • Djupgående idrottsmassage
 • Triggerpunktsbehandling
 • Strain and Counterstrain” – som painrelease vid nackbesvär

”Revolving®” – en strukturell myofasciell behandlings teknik.Kan hjälpa patienter med kroniska muskelsmärtor. Huvudsyftet med en Revolvingbehandling är genom att släppa på spänningar i muskler och fascior (muskelhinnor): återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen, motverka slitage på leder, muskler och ligament, minska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet.

Priser IdrottsMassage

 • 30 min 440:-
 • 45 min 550:-
 • 60 min 660:-

NYHET!!

 • Biolight (Fysio) – ljus-metod som läker och stärker

  Biolight i Göteborg

  Det finns en ljus-metod som läker och stärker. Biolight (infrarött och rött ljus i olika våglängder och pulsationer) gör att skadade människor blir friskare snabbare och får friska människor att prestera mer. Ljuset används inom den svenska sjuk- och friskvården samt inom hästsporteliten och visar på positiva resultat. Biolight är en svensk medicinteknisk uppfinning av Rolf Tihberg, ingenjör och akupunktör, framforskad under mer än 30 år.

 • Biolight behandling 90 min 1395:-
 • Hur hjälper Biolight vid skada?

  När kroppen ska bekämpa en skada eller en inflammation behövs syre och energi. Genom att använda ljuset från Biolight stimuleras bildandet av nya blodkärl samt att de befintliga kärlen vidgas. På så sätt ökar syrehalten i det belysta området, samtidigt som skadliga slaggprodukter lättare transporteras bort. Genom att specifika ljusstrålar (monokromatiskt ljus) förser ett område med elektromagnetisk energi av olika pulslängd, pulsationsfrekvens och våglängd, som i sin tur ökar vaskularisering, fibroblast tillväxt samt minskar smärta och inflammation.

  Behandlingen med Biolight är helt ny som behandlingsform och den tydliga effekten av Biolight hänger samman med ett fotoreceptorsystem på cellnivå som ännu inte är helt utforskat. Tekniken är patenterad och baserad på många års forskning och utveckling (från Sverige). Metoden är enkel, helt smärtfri och saknar biverkningar. Den är också godkänd som medicinteknisk utrustning vilket innebär att den får användas i sjukvården inom EU. Därmed inte sagt att Biolight ersätter traditionell behandling, framför allt inte vid svåra skador, men i kombination leder det ofta till bättre resultat.

  Biolight som produkt och som företag har funnits sedan 1993 och redan tre år senare började Biolight ta fram vetenskapligt gångbara studier som bevisade den positiva effekten av att använda Biolight-ljus vid skador. 2001 började man sälja Biolight-lampan på marknaden.

  Biolight fungerar på samma sätt på oss alla oavsett om vi är människa, häst, hund, katt, gris eller ko. Vi däggdjur är uppbyggda av samma sorts celler, de har bara tagit sig lite olika uttryck.

  Biolight behandlingen är mycket effektiv och hjälper kroppen vid gamla eller långvariga skador, särskilt i vävnader som är svårläkta (senor, ligament). Det har visat sig att Biolight behandlingen halverat läkningstiden (skadetiden).


  Vad händer i kroppen vid Biolightbehandling?

  Grundprincipen

  Kemist förbränningsarbete i cellerna kräver tillgång till energi och syre. Skada eller hård belastning ger inflammation.

  Biolight tillför cellerna energi genom pulserat ljus och ökar cirkulationen, minskar smärta, dämpar inflammation samt generera vävnad vilka samtliga ger bättre förutsättningar för läkning = snabbare läkning och återhämtning.

  Biolight ger smärtlindring, ger positiva effekter

  • Förbättrad livskvalitet
  • Positiv hälsospiral
  • Inga biverkningar
  • Ingen risk för beroende

 

Tips! Du kan också köpa presentkort.

Boka din tid redan idag!

Varmt välkommen!

 

Nyhet!

Mjukgörande behandling!

Linea Asperaklinikens Pure Aroma Relax massage: För dej som vill ha en skön stund  mjuk rogivande massage med varm olja. Välgörande för ömma leder och ömtålig hud. Kan vara bra att börja med innan man går över till triggerpunkts behandlingar.

 • Pure Aroma Relax helkropp, 50 min, 650:- Behandlingen påbörjas med torrborstning och följs av Massage med varm olja 
 • Pure Aroma Relax LYX, 75 min, 995:- 

 

 

Här kan du läsa om stretching:

Ska man stretcha eller inte?

Är det bra, onödigt eller rent av dåligt att stretcha?

Det reder vi ut i det här Tränarpasset med hjälp av Mikael Mattsson. Han är medicine doktor i fysiologi på Karolinska Institutet och forskar och undervisar i fysiologi vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm och vid Stanforduniversitetet i Kalifornien.

– Rörlighet är, precis som uthållighet eller styrka, en viktig delegenskap vid idrottsutövning. Det betyder att man ska se till att ha den rörlighet som krävs för det man ska hålla på med.

Olika typer av rörlighetsträning

Om man säger ”stretching” tänker många på att sträcka ut en muskel i ytterläge och hålla kvar en stund.

– Om man gör det tillräckligt mycket funkar det fint för att öka rörligheten. Om man däremot gör den typen av stretching för att undvika träningsvärk kan man sluta med det. Träningsvärk beror på små, små skador i muskeln så statisk stretching kan snarare förvärra situationen, säger Mikael Mattsson.

Det finns flera olika typer av stretching. Förutom den statiska som nämndes ovan är ett par andra exempel aktiv dynamisk (att nå muskelns ytterläge som en del i en rörelse) och KAT (kontraktion – avspänning – töjning). Alla de här typerna av stretching kan leda till ökat rörelseomfång, men det beror på hur man gör det.

– Att hålla en muskel i uttänjt läge i 10-15 sekunder gör väldigt liten nytta. Det som händer är möjligen att man klarar av att vara i mer uttänjt läge, men muskeln har inte blivit längre och förbättringen är övergående och har försvunnit till nästa träningspass. Gymnaster och balettdansare som bevisligen blir väldigt rörliga jobbar med rörlighet strukturerat, kontinuerligt, varierat och över tid. Ingen tror att man blir ett styrkefenomen av att lyfta en tvåkiloshantel i 30 sekunder några gånger i veckan. Precis som med andra fysiska delegenskaper tar det tid och kräver arbetsinsats för att bli rörlig.

När kan det vara bra att stretcha?

– Det är som sagt alltid bra att vara ”tillräckligt rörlig”, men vad som är tillräckligt är olika i olika idrotter. Ska man vara explosiv och till exempel spela fotboll eller hoppa längdhopp bör man inte utföra statisk stretching i uppvärmningen för då riskerar den explosiva förmågan till och med att försämras. Om man håller på med gymnastik, konståkning eller balett är ”tillräckligt rörlig” en helt annan sak.

Hur vet man om man är tillräckligt rörlig?

– Fler och fler idrotter börjar ta med rörlighet i sina kravprofiler. Framför allt kan man se att en försämrad rörlighet verkar vara ett tecken på att en idrottare är sliten eller på väg att bli övertränad och därför också har större risk att bli skadad. Flera klubbar i fotbollens Premier League i Storbritannien har till exempel ett testbatteri för rörlighet i fotled, lår och höft som spelarna får gå igenom varje morgon före träning. Dels kan man då se om någon anses för orörlig, men störst vikt läggs vid att sänka belastningen – öka återhämtningen – för spelare som blivit stelare de senaste dagarna.

Är det inte större risk att man sträcker sig om man har ”korta muskler”?

– Nja, åter igen så beror det på vad man håller på med för aktivitet. Man sträcker sig om man belastar muskeln mer än den klarar av. Det kan antingen bero på att man hamnar i ett ytterläge som man inte kan hantera, till exempel dansare i extrema ytterlägen eller fotbollsspelare som hamnar fel, eller för att man belastar muskeln hårdare än den klarar av, till exempel sprinters i bra form som kommer upp i högre hastigheter än tidigare, eller någon som inte tränat på tio år och försöker köra i samma fart som tidigare. För den första typen av skador så handlar det om att träna upp sin rörlighet så att den motsvarar de krav som ställs och de positioner som idrotten kan innebära. För den andra typen är det som är förebyggande helt enkelt att styrketräna och bli starkare.

Är det skillnad mellan barn och vuxna?

– Barn är ofta i genomsnitt rörligare än vuxna. Det betyder att mer fokus bör läggas på styrketräning än rörlighetsträning. När barn växer finns dock risk att allt inte växer exakt lika snabbt, vilket ökar risken för ojämnhet och obalans. Om till exempel styrkan på framsidans lår utvecklas mer än baksidans ökar också risken för sträckningar i baksidan. Allmän rörlighetsträning och allsidig balanserad styrketräning är därför viktigt för barn. Fast det är ju egentligen inte så olikt vad som är viktigt för att vuxna ska hålla sig skadefria.

Om man vill öka sitt rörelseomfång, när är det bäst att lägga stretchingen – i uppvärmningen eller nedvarvningen?

– Om syftet är att bli mer rörlig är det mer effektivt att avsätta ett helt pass för stretching och ägna mycket tid åt varje muskel istället för att stretcha några sekunder per muskel efter varje pass. Men sen behöver man inte ägna lika lång tid åt varje kroppsdel. Är man överrörlig ska man inte ägna sig åt stretching alls. Är man stel någonstans så ska man ta hand om just den leden eller muskeln, man behöver inte göra lika mycket överallt.

Varva ned

Stretching kan innebära en lugn avslutning på ett hårt träningspass och det kan också vara en aspekt.

– Då är det en annan effekt man är ute efter. Man kanske inte blir mer rörlig, men det skadar inte och det kan vara positivt att ta en stund för att gå ner i varv, säger Mikael Mattsson.