10 Tips på Hemmaspa i rådande tider finns all tid i världen

1. Koppla bort verkligheten och var i nuet
Att vi ständigt är uppkopplade och anträffbara bidrar till en inre stress. Så stäng av all teknik och koppla bort alla måsten. Tycker du det är svårt att komma ner i varv så kan du ta en lång promenad. Eftersom mobilen är avstängd så kan du inte lyssna på musik utan du tvingas att vara i nuet och höra naturens alla ljud. Rensa tankarna och njut av att vara i nuet.

2. Skapa en harmonisk omgivning
Gör ditt hemmaspa till en fröjd för alla sinnen. Städa badrummet och fyll de med färska blommor och nytvättade fluffiga handdukar. Släck ner och tänd en massa ljus och doftljus. Ställ fram ett vackert fruktfat med dina favoritfrukter, det känns alltid lite extra lyxigt att äta uppskuren frukt.

3. Sätt på avslappnande musik
För att riktigt slappna av och komma i stämning kan du sätta på lugn musik, instrumental, klassisk eller något annat du kan slappna av till. Har du problem med att komma till ro så finns det många mindfullness- och avslappningsappar att ladda hem.

4. Ge huden nytt liv
Tappa upp ett varmt bad och häll i en gott doftande badolja. Ligg i badet och försök bara att vara i nuet. Det enda som existerar är det som händer i badrummet. Har du inget badkar så går det lika bra att ta en varm dusch. Skrubba kroppen med en bra kroppsskrubb   Bodyscrub från Rosenserien som rensar kroppen från alla slaggprodukter och döda hudceller. Glöm inte att smörja in kroppen   efteråt, så den blir riktigt återfuktad. Nyhet! Shaping Body Butter

6. Ta hand om ansiktet
Ansiktet får ta mycket stryk när vädret bjuder på kallare väder och blåst. Gör en ordentlig peeling där kan du välja vår nyhet Gentle Peeling från Rosenserien för att bli av med döda hudceller och avsluta med en riktigt fuktgivande ansiktsmask.Välj Purifying Claymask från Rosenserien. Låt masken sitta på i en kvart. Vill du ge dig själv en ansiktsbehandling så kan du göra en ångbehandling. Ångan rengör huden på djupet och är enkel att göra hemma. Koka upp vatten som du häller i en bunke. Sätt dig med huvudet över bunken och lägg en handduk över. Sitt så i ungefär 10 minuter. Använd sedan en återfuktande Freshener Rose Water från Rosenserien  helt ekologiskt. Ett härligt nattserum är att välja Serum C från Rosenserien och den prisvinnande Night Care intensive från Rosenserien

7. Ge håret en fuktbomb
Passa på och gör en fuktgivande hårinpackning när du har din spadag. På hösten och vintern när luften blir allt torrare kan håret lätt bli statiskt. Då behöver man tillsätta mer fukt i håret. Testa den här Conditioner med arganolja från Rosenserien . Ekologiskt och den är dessutom fri från sulfater och parabener.Veganskt!

8. Ge dina fötter lite kärlek
Tänk på att du använder dina fötter varje dag och att de ska bära dig genom livet. Så visst förtjänar de lite kärlek och uppskattning ibland. Tappa upp ett fotbad gör sedan en inpackning med Vegetable Soap från Rosenserien, Efter ca 40min fila bort förhårdnader och massera in en fet fotkräm Foot Cream från Rosenserien. Vill du verkligen fuktbomba så  sätt sedan på dig en strumpa efter att du smort in dig.

9. Gör läpparna härligt mjuka
Slipp torra och fnasiga läppar till vintern. Gör en läppskrubb med Gentle Peeling från Rosenserien , skrubba försiktigt läpparna och avsluta med ett tjockt läppbalsam

Väldoftande Lipbalm från Rosenserien.

10. Avsluta med en lyxig manikyr
Gå in för det och gör en riktigt lyxig manikyr på dig själv. Smörj in händerna med en bra handkräm från Rosenserien eoch smörj in naglarna med en Myrrh cuticle oil från Maria Åkerberg nagelolja. Fila till dem till en snygg form och måla dem med både underlack, nagellack och topplack. Du kommer känna dig fräschare direkt.

Fortsätt dagen med att ta det lugnt och slappna av. Efter att du haft din spa-dag sätt inte på mobilen det första du gör. Sätt dig i soffan, läs en bra tidning och njut av bit mörk choklad och njut av att vara du.