Gift Card
  • Facebook
  • Insta

Gravidmassage

 

Rekommenderas av barnmorskor vid foglossning och bäckenuppluckring, rygg och     ländryggssmärtor, gravid-ischias och ödem, karpaltunnelsyndrom och svullander i ben, fötter och händer.

Ann-Sofie ger terapeutisk Gravidmassage utbildad 2014 på John Carrier School in Stockholm

Precious Mama Relax Helkropp 825:- 60 min

Precious Mama Relax LYX*  1495:- 75-80min

Lyx =Helkropp där även dina fötter blir  masserade och ditt ansikte får en välgörande ”mini” ansiktsbehandling med härlig massage.

Så går behandlingen till

Har du lätt att få svårare yrsel avråder vi massage.

På en specialdesignad gravidmassagekudde ligger du bekvämt och avslappnat både på mage som på rygg ända fram till vecka 40+. Du blir masserad i underkläder.

Långa strykningar över hela kroppen ökar blod och lymfcirkulationen för att behandla och förebygga svullnader i händer, armar, ben och fötter, även karpaltunnel syndrom, och ödem minskar radikalt och kan helt försvinna.

du bör dock inte gå på vanlig gravidmassage om du är förkyld. Prata gärna med din barnmorska om du känner dig Osäker.

 

Ännu fler och bättre effekter om mamman också får massage

 

Reportage ur Friskårdsmagasinet

Ännu större kan effekten bli om mamman själv också får massage, helst både före och efter förlossningen. Tiffany Field och kollegor lät gravida med allvarlig depression få massage två gånger i veckan i tolv veckor. Kvinnornas kortisolhalt sjönk markant och risken minskade både för dålig fostertillväxt, för tidig födsel och låg födelsevikt. Dessutom var risken för depression efter förlossningen klart lägre hos kvinnorna som fått massage under graviditeten.

En koreansk studie av 70 kvinnor med förlossningsdepression visade att fotmassage minskade både kortisolhalt, upplevd trötthet och nedstämdhet avsevärt hos de 35 kvinnor som fick massage. Forskarna konstaterade därför att massage är en effektiv behandling för att behandla förlossningsdepression.

Stabilare humör med förbättrad sömn

Eftersom massage också kan bidra till förbättrad sömnkvalitet är det lätt att föreställa sig att detta i sig kan ge ett stabilare humör. Inte minst med tanke på den rapport som kom tidigare i år från en grupp danska forskare som upptäckt att deprimerade verkar bli mycket bättre när de får återställa sitt sömnmönster. Försökspersonerna fick i detta fall vara vakna varannan natt i en vecka. Den enkla åtgärden ledde till att sömnen normaliserades ,och över hälften av de 30 försökspersonerna blev helt återställda.

Önskvärt med forskande massageterapeuter

Som vi ser har massage stort värde vid depression, trots att behandlingen inte får samma uppmärksamhet som psykoterapi och läkemedelsbehandling. Och som forskaren Tiffany Fields säger till tidningen Massage Magazine är massage inte bara en trevlig behandling som känns bra, utan en behandling som fungerar. Den fungerar eftersom den påverkar hela kroppens funktioner till det bättre.

Det Tiffany Field önskar är att fler massageterapeuter utbildar sig till forskare så att massagen kan studeras som en kompletterande behandling på många olika områden som neurovetenskap, psykologi och biologi.

–  Det finns inte ett enda sjukdomstillstånd som vi tittat på, inklusive cancer, som inte haft en positiv respons på massage, säger hon i Massage Magazine.

Källa Friskårdsmagasinet 151201

Massagen är mycket uppskattad och kan användas under hela graviditeten, förlossningen och den första tiden därefter. Här är givetvis även partnern välkommen.

Har du lätt att få svårare yrsel avråder vi massage.

 

Att känna av yrsel under graviditeten är ett vanligt symtom som brukar uppstå när man reser sig snabbt eller står upp under en längre period. Man kan även känna sig yr på grund av tryck mot venerna.

Kvinna som sitter ner och håller sig om magen.

Orsak

I början av en graviditet så sjunker blodtrycket, vilket kan orsaka yrseln. Främst kan man bli yr vid snabba rörelser såsom när man ställer sig upp. Man kan även känna av yrseln när man står upp under längre perioder.

När man är gravid ökar kroppens blodmängd, men mycket blod samlas i livmodern och även i händer och fötter vilket bidrar till att man som gravid lättare blir yr.

 

 

Boka din tid redan idag!

Varmt välkommen!

Tips mot bristningar i graviditet behandla med MÅ Lovely Mother oil ihop med Mask Clearing gör som en kur på några dagar. Oljan är även bra till intim hygien några veckor innan förlossning gör huden mer eleastisk.